FOCKAR, Självslående FOCKAR


Focken är normalt ett segel som inte överlappar masten. Många moderna båtar utrustas enbart med någon form av fock och ett större storsegel. Focken har ett Lp mått allt ifrån 95-110% och med maximal förlikslängd.  

En fock är ju hög och smal men är otroligt effektiv och lättanvänd. Besättningen slipper att kämpa med stora genuor som skall dras runt vant och stag för att sedan skotas hem. En fock är ett populärt segel att använda tillsammans med självslående skotarrangemang och en gennaker för undanvind.

Hårdvindsfock, för vindstyrkor 13-18 m/sek, har en ytan på ca. 75-80% av totala arean i förtriangeln. För stormstyrkor bör du alltid ha en stormfock redo.

Segel CRUISING, CRUISING +, CRUISING VOYAGER
Dacronsegel med crosscutskärning.
 

På vårt CRUISING segel har vi lagt ned mycket arbete på att få en bra mix mellan prestanda, hållbarhet och ekonomi. Du får nysegelkänsla, med en budget som håller.

CRUISING + är ett segel som sys i premiumkvalitet på dacronsegelduken.
Det är ett av vårt mest populära segel.

CRUISING VOYAGER är ett segel som sys i den absolut bästa och högsta kvalitet på dacronsegelduk. Här finns det prestanda och livslängd, ett gediget hantverk som uppskattas av seglare med högt ställda krav på kvalitet. Garanterar många sjömils trygg och bekymmersfri segling.

Skillnaden mellan våra olika dacronsegel är till största delen själva segelduken, så som typ av polyesterfiber som duken är vävd i, efterbehandling/coating.

SPORT
Laminatsegel i triradialskärning.
 

Vårt SPORT segel är ett laminat segel. Detta är nästa steg efter dacronsegel. Laminatsegelduk består i flera olika lagrer av olika dukar och med en lastbärande fiber, vanligast i polyester. Våra SPORT segel har en radiell panellayout där krafterna fördelas i duken på bästa sätt. Alla våra SPORT segel har taft på båda sidor, detta för att få bättre slitstyrka och livslängd.

 
 
 

Självslående Fock m. korta stående lattor

Självslående focksystem kan monteras på de flesta båttyper. Båtar som normalt har en stor genua seglar mycket bra med en sådan lösning. En fock är ett utmärkt kryssegel men på öppnare bogar blir det inte lika effektivt. Detta kan kompenseras med en gennaker eller en genua. Vilken typ av duk man väljer är viktigt, då focken skall klara
många olikatyper av vindstyrkor.

Focken förses med korta stående lattor i akteliket för att öka ytan. Seglet sys med 3-4 stående lattor beroende på segelstorlek.