STORSEGEL

Storseglet är en viktig del på din båt. Det utsätts för stora krafter och slitage och det skall klara olika vindstyrkor
utan att formen försämras. Målet är att båten ska få en fin balans. Våra segelmodeller är Cruising,  Sport, Race.
Skillnaden mellan de olika modellerna är utförandet på detaljer och olika typer av segelduk.

Segel CRUISING, CRUISING +, CRUISING VOYAGER
Dacronsegel med crosscutskärning.
 

På vårt CRUISING segel har vi lagt ned mycket arbete på att få en bra mix mellan prestanda, hållbarhet och ekonomi. Du får nysegelkänsla, med en budget som håller.

CRUISING + är ett segel som sys i premiumkvalitet på dacronsegelduken.
Det är ett av vårt mest populära segel.

CRUISING VOYAGER är ett segel som sys i den absolut bästa och högsta kvalitet på dacronsegelduk. Här finns det prestanda och livslängd, ett gediget hantverk som uppskattas av seglare med högt ställda krav på kvalitet. Garanterar många sjömils trygg och bekymmersfri segling.

Skillnaden mellan våra olika dacronsegel är till största delen själva segelduken, så som typ av polyesterfiber som duken är vävd i, efterbehandling/coating.

SPORT
Laminatsegel i triradialskärning.
 

Vårt SPORT segel är ett laminat segel. Detta är nästa steg efter dacronsegel. Laminatsegelduk består i flera olika lagrer av olika dukar och med en lastbärande fiber, vanligast i polyester. Våra SPORT segel har en radiell panellayout där krafterna fördelas i duken på bästa sätt. Alla våra SPORT segel har taft på båda sidor, detta för att få bättre slitstyrka och livslängd.

 

RACE Segel "Millenium membran"
Technora & Carbon fiber med taft.
 

RACE segel sys i det absolut senaste teknologin. Vi har ett sammarbete med ett italienskt företag som tillverkar själva membranet åt oss, där vi sedan slutför seglet hos oss med alla ingående detaljer. Ett Millenium membran har inga brutna fiber, utan alla fibrer är heldragna,


 

Fullattor i storsegel

Fördelarna med fullattor i ett storsegel är att det fladdrar mindre. Genom minskat fladder så får du ökad livslängd, det vill säga du behöver inte byta segel så ofta. Du får även en jämnare segelform och har större möjlighet att bygga ut akterrundan mer. Och det är lättare att packa på bommen.
Som standard har vi 1-2 fullattor.

Storsegelyta

Syr man ett segel för max SRS så ökar ytan med mellan 5-7% och det är i toppen som de stora vinsterna finns. För att du skall få allt att fungera på bästa sätt så måste seglet utrustas med någon form av fullattetravare.

Revrader

De antal revrader ett segel utrustas med beror på hur stort det är och vad det skall användas till för typ av segling. En till två revrader är lämpligt i de flesta fall. Skall du ut och långsegla så kan tre revrader vara på sin plats. Som standard har vi 1 revrad.

Lösfotat

Våra storsegel är som standard lösfotat, det ger enklare trimning.